• کدخبر: 55673
  • تاریخ انتشار خبر: ۲:۰۷ ب.ظ - سه شنبه ۱۳۹۵/۰۸/۱۸
  • چاپ خبــر
%d8%ab%db%8c%d8%a8
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان:

سرطان و تومور دو پیامد محصولات غذایی نیترات دار/ نیمی از آب شرب فریدن، خوانسار و دهاقان بیش از حد مجاز نیترات دارند

حمیدرضا رحمانی با اشاره به بررسی میزان نیترات در آب شرب شهرستان های استان اصفهان گفت:در نجف آباد و تیران و کرون بیش از ۸۵ درصد آب شرب دارای نیترات استاندارد است ولی در دهاقان، فریدن و خوانسار ۵۰ درصد آب شرب دارای نیترات استاندارد است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فریدن به نقل از صاحب نیوز،عضو هیئت علمی  مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان گفت: استفاده از کودهای شیمیایی در تولید محصولات غذایی طی ۲۵ سال گذشته ۲۰ برابر شده است

حمیدرضا رحمانی در  سمینار آموزشی نیترات و آلودگی آب و مواد غذایی  افزود:نیترات یکی از عوامل تهدید کننده سلامت انسانهاست و  افزایش میزان نیترات در بدن انسان منجر به شیوع انواع سرطان و تومور می شود.

وی منابع نیترات در آب و خاک را شامل آلی، معدنی، طبیعی و غیرطبیعی برشمرد و گفت: بیشترین میزان نیترات که روزانه هر انسان بایستی مصرف کند روزانه  ۳٫۶۵ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن است و بیش از این میزبان سلامت فرد مرد تهدید قرار می گیرد.

وی وجود ۵۰ میلی گرم نیترات در یک لیتر آب را استاندارد دانست و گفت:بیشترین میزان نیترات در محصولات کشاورزی است که ناشی از مصرف  کودهای آلی شیمیایی است.

رحمانی تصریح کرد:سبزیجات زمینه جذب نیترات بیشتر  از سایر محصولات کشاورزی را دارند.

وی با اشاره به بررسی  میزان نیترات در آب شرب شهرستان های استان اصفهان گفت:در نجف آباد و تیران و کرون بیش از ۸۵ درصد آب شرب دارای نیترات استاندارد است ولی در دهاقان، فریدن و خوانسار ۵۰ درصد آب شرب دارای نیترات استاندارد است.

رحمانی یادآور شد: استفاده از کودهای شیمیایی در  تولید محصولات کشاورزی علاوه بر تولید محصولات با نیترات بالا باعث آلوده شدن خام و منابع آب زیرزمینی به نیترات می شود.

انتهای پیام/ع

درج دیدگاه

جدیدترین خبرها